Juhlava talvisesongin kattaus syntyy helposti vaaleilla astioilla, kangaslautasliinoilla, kultaisilla yksityiskohdilla luonnosta haetuilla somisteilla. Mustikanvarpujen sijasta voi käyttää esimerkiksi havupuun oksia tai kanervaa. Pelkistetyn ja klassisen kattauksen päätähtenä saa loistaa jouluinen amaryllis.
Kattauksessa on hyödynnetty lasiastioita eri tavoin. Korkeuseroja saa, kun viinilasia käyttää nurinpäin kynttilänjalkana. Silloin lasikuvun alle voi sujauttaa vaikka kävyn. Hyasintit voi istuttaa niin ikään viinilaseihin, multa ja juuret saavat näkyä. Hempeän vaaleanpunainen joulutähti saa maljakokseen lasisen säilytyspurkin, jonne voi lisätä myös sammalta antamaan kerroksia. Servettirenkaat syntyvät taivutellen kuparilangasta, Viimeisen silauksen antaa havunoksa. Lämpöä kattaukseen voi tuoda kuparin sävyillä, kuten itsetehdyillä spraymaalatuilla lyhdyillä, jotka syntyy näppärästi elintarvikepurkeista.
Harjoittelin jo etukäteen puuropöydän kattausta jouluksi. Koska pidän yksinkertaisesta meiningistä sisustuksessa, ei tähänkään kattaukseen paljoa rekvisiittaa tarvittu. Ryppyinen pellavaliina, pari männynoksaa vanhaan Arabian kannuun ja kuusen oksat serviettirenkaiden virkaa toimittamaan sekä tietysti kynttilät vielä tunnelmaa luomaan.
Joulu ja uusivuosi on juhlittu ja alkaneen tammikuun kunniaksi on aika kutsua ystävät koolle kolmen ruokalajin talvi-illalliselle. Kattaus on raikas, mutta juhlava, väreinä on käytetty kultaa, valkoista ja hopeaa. Ruusuja ja kynttilöitä, uutta ja vanhaa. Aterimet ovat Sorsakosken, tarjoiluvati vanhaa Arabiaa, muut astiat Arabiaa ja Iiittalaa.